Duurzaamheid

Onze moederbedrijven La Poste en Swiss Post waren hun tijd ver vooruit bij hun focus op duurzaamheid. Wij zetten deze erfenis voort met positieve en verantwoorde acties om onze impact op het milieu te minimaliseren. Duurzaamheid zit in onze natuur en behoort tot onze kernwaarden.

Vertrouwen

U kunt erop vertrouwen dat we alles in onze macht doen om onze milieu-impact te verlagen.

Vriendelijkheid

We werken samen met onze leveranciers en partners om onze kennis over duurzaamheid te delen.

Gebruikersgemak

Wij leveren duurzame diensten zodat iedereen daarvan kan profiteren.

Merk het verschil

Wij meten, reduceren, compenseren en adviseren. Dit geldt voor alles wat we doen: van energiezuinig transport tot het investeren in compensatie voor onze koolstofuitstoot. Wij zijn er trots op dat al onze leveringen binnen Europa koolstofneutraal zijn. Wij werken er wereldwijd hard aan om het nog beter te doen.

Leveranciers

Wij werken alleen samen met leveranciers die onze duurzame waarden ook hebben en die kunnen laten zien dat ze het verschil maken in de manier waarop ze werken.

Klanten

We doen ons uiterste best om elke dienst zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Zo kunnen onze klanten hun bedrijven op de meest milieuvriendelijke manier laten groeien.

Onze duurzame kernwaarden

Wij onderscheiden onze binnen de markt door onze duurzame bedrijfspraktijken en zijn er zeker van dat dit ons helpt om op de lange termijn succesvol te zijn.


Meten

Wij meten de koolstofuitstoot van transport, energiegebruik, zakelijke reizen en woon-werkverkeer.

Reduceren

Wij vinden telkens nieuwe manieren om ons bedrijf energiezuiniger te maken. Dat betekent dat we onze transportmiddelen beter gebruiken, energie behouden en verantwoord inkopen.

Compenseren

We compenseren onze koolstofuitstoot door vrijwillig te investeren in duurzame projecten zonder de kosten door te berekenen aan onze klanten.

Adviseren

We hebben managementdiensten op het gebied van direct mail ontwikkeld die onnodige en ongewenste postverzendingen eruit filteren. Op deze manier kunnen we op materiaal en energie besparen.

Compensatie met een project voor duurzame energie

In India compenseren we onze koolstofuitstoot door te investeren in zeven windmolenparken. Met de 113 turbines produceren we genoeg energie om jaarlijks meer dan 600.000 personen te helpen. De windmolenparken geven niet alleen schonere stroom, maar ondersteunen ook de lokale economie. De ontwikkelaar geeft een gedeelte van de opbrengsten aan gemeenschapsprojecten, zoals gratis schoolmaaltijden, gezondheidsklinieken, wegenonderhoud en workshops in geldzaken.

Er zijn ook programma's die banen creëren en boeren steunen. We zijn er trots op dat onze projecten een positief verschil maken in het dagelijks leven van zoveel mensen. Daarnaast worden onze initiatieven erkend door de prestigieuze internationale Voluntary Carbon Standard.

Highlights van Asendia’s duurzaamheidsrapport

Ontdek meer over onze duurzame acties

Download