Asendia investeert in een project voor duurzame energie

26 februari, 2015

Asendia – de joint venture tussen La Poste en Swiss Post – heeft zijn streven naar duurzaamheid verder versterkt door het ondertekenen van een overeenkomst voor CO2-compensatie waartoe het ondersteunen van duurzame projecten in India behoort. Deze belangrijke stap sluit aan op de doelstellingen en langetermijnvisie van Asendia bij het streven naar duurzaamheid binnen milieu en onderneming.

Sinds zijn oprichting in 2012 heeft Asendia duurzaamheid gedefinieerd als een topprioriteit en een strategische doelstelling. De joint venture besteedt veel tijd en energie aan het ontwikkelen van duurzame bedrijfsactiviteiten, niet alleen als differentiator binnen de markt, maar ook als strategie voor in de markt toonaangevend succes op de lange termijn. Het duurzaamheidsbeleid van Asendia is gebaseerd op vier pijlers die gericht zijn op het meten, verlagen en compenseren van zijn resterende CO2-uitstoot, en het adviseren hoe zijn klanten dit ook kunnen doen. Tot een aantal van de getroffen maatregelen voor CO2-reductie behoort de optimalisatie van de routes binnen de netwerken van Asendia door het verwijderen van inefficiënte verbindingen. Asendia stimuleert ook het gebruik van duurzame verlichting en energiebesparende apparatuur binnen zijn kantoren en locaties en biedt zijn werknemers verschillende sociale professionele initiatieven.

Asendia investeert in een project voor duurzame energie

Tegenwoordig spelen duurzame activiteiten een belangrijke rol binnen de logistieke sector. Als verantwoordelijk speler heeft Asendia daarom besloten tot ondertekening van een overeenkomst voor CO2-compensatie ten aanzien van de uitstoot die niet kan worden gereduceerd. Het aangenomen programma ondersteunt zeven windmolenlocaties, gelegen in de drie Indiase deelstaten Tamil Nadu, Karnataka en Rajasthan. Samen genereren 113 turbines een jaarlijkse productie van bijna 470.000 MWh duurzame energie. Dit komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van 600.000 personen en hiermee kan Asendia meer dan 41.000 teq CO2 per jaar compenseren.

Naast het leveren van een schonere energievorm, bieden de windparken ook belangrijke sociale en economische voordelen voor de lokale gemeenschappen. De projectontwikkelaar herinvesteert een deel van de winst in lokale initiatieven, het financieren van projecten voor onderwijs, gezondheid en werkverschaffing. Het project werd geverifieerd door een van de internationaal meest erkende normen voor CO2-compensatie – de Voluntary Carbon Standard (VCS). Door het combineren van interne CO2-verlaging en CO2-compensatie kunnen de Europese klanten van Asendia zonder extra kosten profiteren van CO2-neutraliteit voor de geleverde transportdiensten.

De duurzame diensten van Asendia

Conform zijn duurzaamheidsbeleid adviseert Asendia haar klanten ook hoe zij hun CO2-voetafdruk bij het gebruik van zijn diensten kunnen verkleinen. Dit omvat het voorkomen van CO2-uitstoot bij de bron – met adresopschoning of afdrukken op de bestemming – het voorkomen van CO2-uitstoot tijdens de logistieke keten – door de mogelijkheid van digitale retouren – en het recyclen van waardevol afval, zoals inktcartridges.

Neem contact op voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid of bekijk de video hierover op het YouTube-kanaal van Asendia – “Asendia - supports to create a sustainable future”: