Australië B2C e-commerce rapport 2016

03 augustus, 2016

Rapport met de belangrijkste e-commerce trends en cijfers over de online markt van Australië

Heeft u Australië ooit overwogen als potentiële markt voor uw e-commerce onderneming? Het nieuwe rapport van Ecommerce Europe onthult alles wat u moet weten over dit zeer unieke land in de Pacific, inclusief de laatste feiten en cijfers.

Australië heeft echt een interessante e-commercemarkt: de internetpenetratie is uitstekend (85%) en het land scoort met name goed in de E-government Index (tweede), waarbij 65% van de volwassenen online winkelt. Toch vindt 93% van de omzet nog steeds plaats in fysieke winkels zodat het online aandeel van grote Australische retailers slechts 5% is.

Deze unieke situatie kan veel potentieel voor cross-border retailers betekenen, in het bijzonder omdat B2C e-commerce in Australië in 2015 groeide met bijna 16%.

Welke informatie en tips heeft u nodig voordat u met uw online onderneming start in Australië? Dit rapport geeft een scala aan handige inzichten, inclusief deskundig advies van Gary Shunk, Senior Vice President Sales & Marketing bij Asendia USA.

  • Slechts 13% van de smartphone-gebruikers heeft deze weleens gebruikt om een aankoop te doen en 15% van de tablet-gebruikers. Wees er zeker van dat uw webshop is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zodat u zich kunt onderscheiden van de menigte als m-commerce groeit.
  • Australische consumenten hebben een relatief hoog besteedbaar inkomen. Daarbij is er een klein productaanbod in het land zelf. De inwoners zijn daarom enthousiaste cross-border shoppers.
  • Denk goed na over uw supply chain. Nu e-commerce snel groeit in Australië komt de logistieke sector (op de 16e plaats ter wereld) onder druk te staan.
  • Het opbouwen van naamsbekendheid vormt de sleutel, net als het creëren van een uitzonderlijke klantervaring.

Dit zijn slechts een paar inzichten in een veelbelovende e-commercemarkt. Download hier het volledige ‘Australië B2C e-commerce rapport 2016’.