E-tailers: zo ben je succesvol bij consumenten in het Midden-Oosten

07 augustus, 2019
19_GLOBAL_MiddleEast_Blog_1.jpg

Voor retailers die een spannende nieuwe markt willen aanboren, heeft het Midden-Oosten een enorm potentieel op het gebied van e-commerce.

Landen als Saoedi-Arabië, de VAE, Oman en Israël kennen allemaal een sterke groei en dankzij de hoge internetpenetratie, stijgt de vraag naar internationaal online winkelen.

Als je besluit om je te gaan richten op e-commerce markten in het Midden-Oosten, is het heel belangrijk de voorkeuren van de consumenten daar te kennen. Van productkeuze tot klantbinding en bezorging, bij elke nieuwe bestemming is kennis van de lokale markt een cruciale succesfactor.

Zorg voor de juiste prijs

  • 40% van de klanten uit het Midden-Oosten zegt dat lagere prijzen de belangrijkste reden zijn om online te winkelen. Zorg er dus voor dat consumenten die op zoek zijn naar een koopje, dat product niet goedkoper aantreffen op de website van jouw concurrent.

Zoek uit waar vraag naar is

  • Voordat je in een nieuwe regio gaat verkopen, moet je eerst onderzoek doen en zorgen dat er vraag is naar jouw e-commerceproducten. De populairste zaken die vaak online worden gekocht in het Midden-Oosten zijn boeken, muziek, films en games (58% van de shoppers), gevolgd door gezondheids- en schoonheidsproducten (48%), elektronica en computerartikelen (44%) en juwelen, schoenen en kleding (42%).

Bouw je merk op

  • Bijna de helft van de consumenten in het Midden-Oosten geeft aan dat ze tot herhaalaankopen werden aangezet door deals en aanbiedingen die ze kregen toegestuurd. 48% werd aangetrokken door aanbiedingen via social media. Weet hoe je jouw klanten bereikt en hoe je daar je voordeel mee kunt doen!
Het Midden-Oosten heeft zeer weinig grote online marktplaatsen. De grootste is Ousq.com, dat 50 miljoen klanten per jaar heeft en in handen is van Amazon. Diensten zoals Deliveroo zijn ook populair in het Midden-Oosten. Daaruit blijkt dat er vraag is naar online diensten in de regio. Kom dus snel in actie en haal alles uit deze opkomende markt.
Distribution.svg

Asendia: jouw toegangspoort tot het Midden-Oosten

Door de e-commerce-bezorgoplossingen van Asendia in samenwerking met Oman Post en Israel Post, wordt verkopen en bezorgen in het Midden-Oosten snel en efficiënt. Onze end-to-end service samen met lokale partner Oman Post zorgen dat onze logistieke service specifiek is afgestemd op de voorkeuren van online shoppers in het Midden-Oosten.

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen om succesvol te zijn op deze nieuwe en interessante markt. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze e-commerce-oplossingen voor het Midden-Oosten.