Europees B2C e-commerce rapport 2016

13 juli, 2016

Het rapport van Ecommerce Europe toont de potentie en de diversiteit die de Europese e-commercemarkt biedt voor cross-border retailers. Het Europese B2C e-commerce rapport 2016, gesponsord door Asendia, bekijkt de huidige situatie van e-commerce over het hele continent waarbij de focus ligt op vijf regio's en dertig landen.

Met een arsenaal aan zeer solide markten (waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en opkomende markten (zoals Rusland en Turkije), biedt Europa een interessant perspectief voor retailers. Maar liefst 75% van de Europeanen (516 miljoen mensen) gebruikt het internet en 43% (296 miljoen mensen) winkelt online.

West-Europa blijft met een omzet van 252,9 miljard euro verreweg de grootste regio wat betreft e-commerce, maar alle markten laten een indrukwekkende groei zien inclusief Zuid-Europa die jaar na jaar een groei kent van 17,1%. Naar verwachting wordt de totale omzet van e-commerce in Europa meer dan 500 miljard euro dit jaar. Online shoppers hebben daarbij duidelijke productvoorkeuren: er werd vorig jaar 52,2 miljard euro besteed aan kleding; een mooie belofte voor retailers in de mode.

Het rapport biedt niet alleen een waardevolle introductie tot e-commerce in Europa, maar gaat ook verder de diepte in door te kijken naar de demografie van de bevolking van dertig landen en bijbehorende economische vooruitzichten. Dit geeft een uitstekend uitgangspunt voor bedrijven die overwegen om nieuwe markten te verkennen.

Renaud Marlière, Chief Sales & Marketing Officer bij Asendia komt ook naar voren in het rapport met zijn visie op cross-border e-commerce. Hij benadrukt het belang van een uitstekende klantenservice op internationale markten, het creëren van solide logistieke netwerken en legt uit waarom verkopers verschillende opties moeten overwegen voor het bezorgen en retourneren.

Het ‘Europese B2C e-commerce rapport 2016’ is een ideaal uitgangspunt om inzicht te krijgen in de markt. Download hier het gratis light rapport.