Belangrijke feiten en cijfers over de e-commercemarkt in het Midden-Oosten

18 oktober, 2019
19_GLOBAL_MiddleEast_Blog_3.jpg

De MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) wordt de volgende grote groeimarkt voor e-commerce. Veel retailers richten zich op landen als Saoedi-Arabië, de VAE en Egypte.

Het Midden-Oosten in een notendop...

      • 22, 6 miljoen mensen wonen in het Midden-Oosten, 74% daarvan heeft toegang tot internet
      • Saudi-Arabië: 15,6 miljoen internetgebruikers met 3,9 miljoen online shoppers
      • Verwacht wordt dat de e-commerce inkomsten in de VAE in 2020 4,4 miljard dollar bedragen, 60% van deze consumenten komt uit Dubai
      Door de e-commerce groei in het Midden-Oosten en Afrika zal deze naar verwachting in 2020 11% bedragen, en zal de Midden-Oosten markt gewaardeerd worden op ongeveer 69 miljard dollar; dit is dus een uitstekend moment om te overwegen of je wil uitbreiden naar de Golfregio en daarbuiten.

      Waarom zou ik gaan verkopen aan consumenten in het Midden-Oosten?

      Concurrentie

      • Er zijn op dit moment zeer weinig grote e-commerce marktplaatsen in het Midden-Oosten. Ook al is de internetpenetratie in de regio hoog, veel lokale retailers gaan niet in op de vraag waardoor online consumenten worden gestimuleerd om internationaal te shoppen. De grote marktplaats Souq.com is in 2017 overgenomen door Amazon, hetzelfde jaar waarin de ‘gamechanger’ Noon.com werd gelanceerd. Beide sites zijn grote online marktplaatsen met een uitgebreid productassortiment, concurrerende prijzen en snelle levering. Hun succes in de regio is het bewijs dat er veel vraag is naar kwalitatief goede e-commerce sites.

      Groei

      • Veel overheden in het Midden-Oosten investeren stevig in infrastructuur en digitale diensten om de internationale groei van e-commerce in hun land te stimuleren. Door bevordering van een ‘digitale samenleving’ heeft de Omaanse regering het aantal jaarlijkse elektronische transacties in 2017 bijvoorbeeld met succes verdubbeld. En de Bahreinse wet op elektronische transacties beschermt betalingen waardoor consumenten meer vertrouwen krijgen in online shoppen.

      Bezorging

      • De sleutel tot succesvol verkopen in het Midden-Oosten is snelle en betrouwbare bezorging. Veel internationale shoppers in de regio willen een bezorgservice waarop ze kunnen vertrouwen. 21% van de klanten in het Midden-Oosten ziet bezorgingsproblemen als een belemmering voor online kopen. Werken met betrouwbare lokale partners is de sleutel om hier wat aan te doen.
      Distribution.svg

      Asendia en het Midden-Oosten

      Dankzij onze officiële partnerships met lokale postaanbieders zoals Israel Post en Oman Post, kan Asendia zijn mondiale expertise en bezorgcapaciteiten combineren met de lokale kennis van regionale vervoerders.

      We beschikken over de infrastructuur en de ervaring om ervoor te zorgen dat bezorging in het Midden-Oosten snel, betrouwbaar en efficiënt is voor je klanten, en kostenefficiënt voor jou.

Voor meer informatie over uitbreiding van jouw e-commerce bedrijf in het Midden-Oosten, neem vandaag nog contact op met Asendia.