Internationale verzendopties voor je e-commercebedrijf

16 oktober, 2018
FTG_blog_3_16_oktober.jpeg

Effectieve internationale verzending is een belangrijk onderdeel van bedrijfsuitbreiding. Zeker als je op zoek bent naar een nieuw publiek in het buitenland! Zo moet je nadenken over praktische obstakels, culturele verschillen en afwijkende regelgeving. Als je voor e-commerce activiteiten op zoek bent naar voordelige bezorging van artikelen in het buitenland, heb je een aantal mogelijkheden. We bespreken ze in dit artikel.

Standaard internationale bezorging

Soms zijn de kosten het belangrijkst voor de klant en dan zijn de standaard bezorgingopties een prima uitkomst. Standaard leveringsopties bieden over het algemeen geen track & trace, maar geven wel de keuze tussen economy of priority delivery. Dit maakt standaard bezorging ideaal voor het (internationaal) verzenden van kleinere artikelen wanneer tracking niet echt nodig is. Dit type bezorging is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk en brengt je producten tegen lage kosten bij je buitenlandse klant.

Internationale bezorging met tracering per land

Een niveau hoger vinden we de optie om internationaal de bezorgen met tracering per land. Dit is een kruising tussen voordelige standaardlevering en meer duidelijkheid en beveiliging door volledige traceerbaarheid. Dit type verzending biedt basale updates, meestal bij verzending van het pakket in het land van de verkoper en wanneer deze aankomt in het land van de koper. Bij veel producten en klanten volstaat dit type tracking, waarbij genoeg informatie wordt verstrekt om uitgebreide vragen van de klant te voorkomen en de verzendkosten laag te houden.

Internationaal getraceerde bezorging

Track & trace blijft een kosteneffectieve manier om bezorging in het buitenland mogelijk te maken voor je klanten. Hiermee ontzorg je de ontvanger door hem regelmatige tracking-updates en altijd realtime informatie te geven over waar het pakket zich bevindt. Dit heeft veel voordelen, waaronder een afname van het aantal vragen van klanten die je moet afhandelen. De track & trace updates en meldingen worden immers rechtstreeks naar de klant gestuurd. Getraceerde internationale pakjes kunnen bij de ontvanger persoonlijk worden bezorgd of via een postbus voor wie dat gemakkelijker vindt.

Koeriersdiensten

In sommige gevallen is een koeriersdienst ideaal. Bijvoorbeeld voor internationale zendingen waarbij de factor tijd van essentieel belang is, of in geval van zeer waardevolle goederen die goed verzekerd moeten worden. Koeriersdiensten zijn de veiligste en snelste vorm van internationale bezorging waarbij pakketten streng beveiligd worden vervoerd via het snelst mogelijke vervoersnetwerk. Geschikte koeriersdiensten zijn ook kosteneffectief, waarbij de behoefte aan snelle verzending en strenge beveiliging wordt afgewogen tegen het budget voor internationale bezorging.

Wil je meer weten over het succesrecept van internationale e-commerce verzendingen? Download dan onderstaand E-book.

How to optimise your e-commerce business internationally

In dit gratis e-boek leggen we uit hoe uw e-commercebedrijf de oversteek naar het buitenland kan maken.

Download
2018_NL_how_to_optimise_your_ecommerce_internationally.png