Italië B2C e-commerce rapport 2019

29 mei, 2019
19_17_GLOBAL_Italy_Report_Blog_Banner.jpg

BBP stijgt dit jaar naar verwachting met 2.19%.

‘Prijzen hebben een grote invloed op het beslissingsproces van Italiaanse shoppers. Daarnaast spelen bij Italiaanse online shoppers ook veiligheid en vertrouwen een belangrijke rol. Het hele aankoopproces en de betalingsfase zouden dan ook de zekerheid en het vertrouwen moeten stimuleren.’
Stefano Calce, International Sales Manager Italië, MultiSafepay BV

In dit exclusieve rapport van de Ecommerce Foundation duiken we in de details van de B2C e-commerce markt van Italië, inclusief het consumentengedrag en trends. Daarnaast bevat het rapport interviews met deskundigen van softwarebedrijf SAP, Customer Experience en betalingsdienstaanbieder MultiSafepay.

Infrastructuur & logistiek

Italië scoort hoog in de Logistics Performance Index. Deze score geeft een beeld van de logistiek van een land op basis van de efficiëntie van hun douane afhandelingsprocessen, kwaliteit van de handel en het gemak van logistieke diensten. Ook presteert het land het goed in de Ease of Doing Business Index en de E-Government Development Index. Deze laatste index meet het niveau van overheidsinvesteringen in telecommunicatie, human capital en het aanbieden van online diensten.

E-commerce landschap

Wanneer Italiaanse shoppers over de grens producten kopen, dan zijn dit meestal producten uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland (16%). Binnen de sectoren elektronica en huishoudelijke apparatuur stijgt de verkoop, dit is typerend voor meer ontwikkelde landen. Wat betreft de gemiddelde uitgaven per apparaat zien we dat de meeste mensen meer uitgeven wanneer ze gebruik maken van een tablet. Op het gebied van betalingsmethoden hebben consumenten een voorkeur voor onder meer bankkaarten en PayPal, en gebruiken ze graag kortingscodes.

Voor meer informatie over de beste online winkels, de inkomsten per e-commerce segment, en het verzamelen van meningen en advies van experts, download je nu het e-commerce van rapport Italië.

Italy B2C E-commerce Report 2019

Vul onderstaand formulier in en download de light versie van het B2C e-commerce rapport Italië 2019 gratis!

Download
Italy.jpg