Rusland B2C E-commerce Rapport 2019

18 augustus, 2019
19_GLOBAL_Russia_Report_Blog_Banner.jpg

Naar verwachting zal de e-commerce omzet dit jaar bijna €18,5 miljard bedragen

‘Een sterke logistieke partner in Rusland is voor online retailers van cruciaal belang om succes te boeken op deze markt.’
Sarah Clewlow, Asendia Team UK

Dit exclusieve rapport opgesteld door de Ecommerce Foundation onderzoekt de B2C e-commerce markt in Rusland, inclusief consumentengedrag en -trends.

Infrastructuur & Logistiek

Rusland doet het redelijk goed in de 'Ease of Doing Business Index' en de 'E-Government Development Index', maar het land lijkt achter te lopen in de 'Logistics Performance Index'. Rusland staat in de mondiale top 20 als het gaat om betaalbaar, toegankelijk internetgebruik.

E-commerce landschap

De B2C e-commerce omzet in Rusland laat al jaren een gestage stijging zien en de verwachting is dat die in 2019 rond de €18,5 miljard zal liggen. Daarnaast blijft het aandeel van de B2C e-commerce omzet op het totale Russische BBP ook jaarlijks stijgen.

De het aantal e-shoppers en het uitgavepatroon van e-shoppers, is hoog. Wanneer we kijken naar welke online shopping productcategorieën hoog scoren, dan zijn dit met name consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur en multimedia (zoals films, muziek en games), maar ook de meeste andere categorieën lijken te groeien.

Download nu het exclusieve rapport voor meer informatie over de Russische e-commerce markt, inclusief details over de meest gebruikte betaalopties en de opkomst van cryptovaluta.

Russia B2C E-Commerce Report 2019

Vul onderstaand formulier in en download gratis de beknopte versie van het B2C E-commerce Rapport 2019 voor Rusland!

Download
Russia_Solutions_blog.jpg