De uitdaging van pakketbezorging in het Midden-Oosten

07 augustus, 2019
19_GLOBAL_MiddleEast_Blog_2.jpg

Het Midden-Oosten is een opkomende markt die alles in zich heeft om een belangrijke e-commercebestemming te worden.

Door de hoge internetpenetratie in de hele regio (74%) en het stijgend bbp, is de e-commercemarkt in het Midden-Oosten de afgelopen jaren twee keer zo groot geworden en nog steeds aan het groeien.

Elke nieuwe markt kent uitdagingen, zeker in de eerste fase van groei. Ondanks overheidsinvesteringen in de e-commercesector in veel landen in het Midden-Oosten, vinden online detaillisten de gewoonten, cultuur en logistiek van de regio soms ingewikkeld. Asendia heeft samen met onze lokale partner Oman Post, de expertise in huis om te zorgen dat de logistieke afhandeling van jouw e-commerce-activiteiten snel en betrouwbaar is. Dat betekent dat jij je kunt concentreren op internationale uitbreiding van jouw bedrijf.

Geen postcodes

  • Van oudsher kent deze regio geen post- of gebiedscodes. Dat maakt het thuisbezorgen van post wat ingewikkelder. Maar dankzij startups en logistieke diensten die testen met GPS op de mobiele telefoon van shoppers als referentiepunt voor koeriers, wordt lokale bezorging mogelijk, mits je samenwerkt met de juiste partners.

Onder rembours

  • Door het algemene gebrek aan vertrouwen in digitaal betalen geeft ongeveer 62% van de online shoppers in het Midden-Oosten de voorkeur aan bezorging onder rembours als betaalmethode bij internetaankopen. Voor e-commercebedrijven kan dat verkeerde leveringen en hogere retourpercentages betekenen. Maar omdat mobiele portemonnees en creditcardbetalingen steeds veiliger worden, worden ze steeds populairder.

Dure levering

  • In sommige landen in de regio zijn de kosten van pakketbezorging bij vergelijkbare levertijden, gemiddeld meer dan drie keer zo hoog ten opzichte van de rest van de wereld. Daardoor kunnen veel consumenten in het Midden-Oosten niet online kopen. Om ze aan te moedigen toch online aankopen te doen, kun je shoppers met de juiste logistieke service, kostenefficiënte bezorging aanbieden.
Distribution.svg

Asendia en het Midden-Oosten

Dankzij onze samenwerking met de betrouwbare bezorgservice in het Midden-Oosten van Oman Post, is Asendia in de unieke positie om je van dienst te kunnen zijn bij het bezorgen in diverse landen, bijvoorbeeld de VAE, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en nog veel meer landen.

Oplossingen als Fully-Tracked Goods en Standard Goods by Oman Post, maken het bezorgen van goederen in de regio eenvoudig. Je krijgt een end-to-end service die je helpt een loyale klantenkring op te bouwen. Onze oplossingen zijn afgestemd op jouw behoeften en de voorkeuren van consumenten in het Midden-Oosten. Daarbij maken we gebruik van de netwerken van Oman Post.

Lees meer over waarom het Midden-Oosten zo'n spannende nieuwe e-commerce bestemming is en hoe jij daar vandaag al kunt beginnen met verkopen. Neem contact op met Asendia voor meer informatie.