Verenigd Koninkrijk B2C e-commerce rapport 2016

22 april, 2016

Rapport met de belangrijkste e-commerce trends en cijfers over de online markt van Engeland

Het nieuwe rapport van Ecommerce Europe, gesponsord door Asendia, werpt licht op de e-commercemarkt van het Verenigd Koninkrijk en onthult een economie die opbloeit door online retail en shoppers die als ‘early adopters’ nieuwe technologie omarmen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft een van de meest solide e-commercemarkten ter wereld en laat eenvoudig zien waarom: het land staat op de vierde plaats van de Logistieke Performance Index en zesde voor het gemak van zakendoen. E-commerce maakt 6,12% van het BNP uit (die totaal een indrukwekkende 2.568,1 miljard bedraagt) waarmee het Verenigd Koninkrijk gewend is om digitaal voorop te lopen. 81% van de Britse volwassenen winkelt online en het gemiddelde dat jaarlijks uitgegeven wordt per e-shopper bedraagt maar liefst 3625 euro.

Bovendien bezit 71% van de bevolking een smartphone en dit is ook te zien aan het enthousiasme van het land voor m-commerce: de teller voor mobiele verkopen staat nu op 31,1 miljard euro en vormt daarmee 20% van de totale online verkoop. 65% van de Britse volwassenen heeft zowel een tablet als een smartphone; daarom is het belangrijk om te overwegen uw mobiele aanbod hierop af te stemmen als u wilt uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. Het is ook goed om te weten dat iOS veruit het meest populaire besturingssysteem voor mobiel is (55,9% van de apparaten).

Social media is ook een drijvende kracht voor online activiteiten; bijna de helft van de Britse bevolking maakt gebruik van Facebook, waarbij 60% van de Facebook-gebruikers jonger is dan veertig jaar.

Het rapport, gesponsord door Asendia, geeft ook tips en tricks aan online retailers die deze unieke markt willen betreden, waaronder:

  • Zorg ervoor dat credit- en debitcards behoren tot de betaalmogelijkheden
  • ‘Click and collect’ groeit enorm in populariteit, dankzij het gemak
  • Veel Britse consumenten waarderen gratis bezorging boven een snelle levering

Frederic Petton, CEO Asendia UK, geeft zijn advies over de Britse markt: "Het belangrijkste om te onthouden over het Verenigd Koninkrijk is het volgende: het is de grootste e-commercemarkt in Europa en deze is nog steeds groeiende. De markt is meer volwassen dan in de rest van het continent. Beetje bij beetje maakt de rest van Europa een inhaalslag, maar dat is een langzaam proces."

Het ‘Verenigd Koninkrijk B2C e-commerce rapport’ is een ideaal uitgangspunt om deze markt te leren kennen. Download hier gratis het light rapport.