Verenigde Staten B2C e-commerce rapport 2016

01 september, 2016

Rapport met de belangrijkste e-commerce trends en cijfers over de online markt van de Verenigde Staten in 2016

De Verenigde Staten heeft een van de grootste en meest gevestigde e-commercemarkten ter wereld. Tóch zijn er nog volop kansen voor cross-border retailers.

Als een van de grootste Engelstalige landen vormt de Verenigde Staten een ideale markt voor veel bedrijven, blijkt uit het nieuwe rapport van Ecommerce Europe (gesponsord door Asendia).

67% van de volwassen Amerikaanse bevolking, maar liefst 173,6 miljoen mensen, winkelt online. De gemiddelde besteding per e-shopper bedraagt bijna 3500 dollar. De gemiddelde leeftijd van de bevolking is met 37,8 jaar relatief jong waarbij 72,4% van de totale bevolking jonger is dan 55 jaar. Deze jonge demografie uit zich in het gebruik van social media: 41% van de Amerikaanse bevolking gebruikt Facebook, waarbij aanzienlijke aantallen ook gebruik maken van Twitter en andere sociale netwerken. Het is aan te raden dat retailers hun aanwezigheid op deze platforms uitbreiden om hun doelgroep te bereiken.

Hoewel social media integraal onderdeel uitmaken van het Amerikaanse leven, maakt slechts 59% van de Amerikaanse volwassenen gebruik van een smartphone; toch is m-commerce al goed voor 20% van de totale online omzet, een cijfer dat ook nog eens snel groeit. Het is ook belangrijk om te weten hoe Amerikaanse volwassenen gebruik maken van hun mobiele telefoons: via de mobiel wordt 60% van de tijd besteed aan online winkelen, maar consumenten noemen bezorgdheid over de veiligheid en het kleinere scherm als redenen om hun aankoop niet via hun telefoon te voltooien.

Met een top 10-positie voor logistieke prestaties, gemak om zaken te doen en een e-overheid, blijft de economie van de Verenigde Staten zich verbeteren en heeft zij een van de hoogste e-BNP aandelen ter wereld. Het rapport van Ecommerce Europe biedt ook handige tips om in de VS te groeien, inclusief specifieke wetgeving en hulp van experts waaronder Mark Feinstein, Senior VP Business Development bij Asendia USA.


Download hier het ‘Verenigde Staten B2C e-commerce rapport 2016’ om alle tips en knowhow te ontdekken die u nodig heeft om met uw bedrijf uit te breiden naar de Verenigde Staten.