Waarom is de internationale e-commerce in het Midden-Oosten booming?

06 december, 2019
19_58_GLOBAL_MiddleEast_Blog_6.jpg

Het Midden-Oosten biedt unieke, veelzijdige mogelijkheden voor internationale retailers die kansen willen benutten op snelgroeiende markten.

Afgelopen jaar waren de online sales goed voor $80 miljard en de voorspelling is dat de markt in 2022 met 11% is gegroeid. Het is dus wel duidelijk dat e-commerce in deze regio booming is.

Het gebied vormt een fascinerende mengeling van zowel grote e-commercebestemmingen zoals de Verenigde Arabische Emiraten als opkomende markten zoals Marokko, met elk land die beschikt over zijn eigen unieke kenmerken.

Dus waarom zijn zoveel e-tailers zo succesvol in het Midden-Oosten?

 • Toenemende trends

  Wat betreft e-commerce is het Midden-Oosten zonder twijfel een op de toekomst gerichte regio die stijgende trends laat zien. Het is op het gebied van e-commerce niet alleen een jonge regio, aangezien de marktgrootte zich in de afgelopen paar jaar verdubbeld heeft, maar ook het winkelpubliek is jong: de bevolking telt 227 miljoen mensen, en daarvan is bijna de helft tussen de 25 en 54 jaar oud. De situatie wordt verder vooruit geholpen door overheidssteun en een veranderende houding tegenover winkelen als vrijetijdsbesteding. Als resultaat daarvan zal in 2022 bijna 60% van de mensen ook online winkelen. Dit maakt wel duidelijk dat de e-commerce in deze regio een constante groei doormaakt.
 • Minder concurrentie

  Aangezien deze regio wat betreft e-commerce nog relatief onontdekt is, kunnen e-tailers voordeel halen uit het feit dat de concurrentie ook nog niet volledig gevormd is. Dit betekent dat jij meer ruimte hebt om je eigen merk te vestigen. Hierdoor kan jouw bedrijf zelfs trendsetter worden en met zorgvuldig uitgevoerd marktonderzoek kun je producten en services introduceren die de potentie hebben om in een heel land aan te slaan. Als je een ambitieuze ondernemer bent, is het Midden-Oosten de perfecte bestemming om van je ideeën werkelijkheid te maken!
 • Groeiende markten

  In het Midden-Oosten bevinden zich een aantal extreem rijke landen met inwoners die veel geld uitgeven en met een hoog inkomen per hoofd van de bevolking. Veel van dat geld wordt uitgegeven aan consumentenproducten. Internationale retailers die verkopen aan verschillende landen in het Midden-Oosten krijgen zo toegang tot bevolkingsgroepen met een enorm grote koopkracht:
  • Sinds 2013 is de e-commerce sales in Qatar gegroeid met meer dan 300%.
  • De jaarlijkse uitgave aan e-commerce in Jordanië is $200 miljoen.
  • De meerderheid van de winkelaars in de VAE (60%) koopt online in andere landen.
  • Bijna 80% van de bevolking van Saudi-Arabië die online is, shopt ook online.
  • De internetpenetratie van zowel Koeweit als Bahrein is zo goed als 100%.
Distribution.svg

Asendia en het Midden-Oosten

Asendia beschikt over een scala aan e-commerce bezorgoplossingen in het Midden-Oosten in samenwerking met Oman Post en Israël Post, wat jou in staat stelt om met maximale efficiëntie te verkopen in deze regio. We bieden een end-to-end-dienst die jou helpt om een trouwe klantenkring op te bouwen, terwijl onze infrastructuur en knowhow ervoor zorgen dat de levering en bezorging hier snel en betrouwbaar verloopt voor de klanten - en bovendien kosteneffectief is voor jou.

Neem contact met ons op en laat Asendia je helpen om succesvol te worden in deze interessante nieuwe markten.