Zwitserland B2C e-commerce rapport 2019

14 augustus, 2019
19_32_GLOBAL_Switzerland_Report_Banner.jpg

Het BNP blijft stijgen met een gestaag groeipercentage net boven de 7%.

‘Zwitserse klanten komen in Europa, na het Verenigd Koninkrijk, op de tweede plaats ten opzichte van de hoeveelheid geld die ze jaarlijks online uitgeven. Dus alleen e-commerce bedrijven die hun klanten online informatie, producten en oplossingen op maat aanbieden, zullen de overhand krijgen.’

Stefan Herold, Managing Director, Osudio

Het Switzerland E-commerce Report onderzoekt de B2C e-commerce markt in Zwitserland, inclusief consumentengedrag en trends. Het rapport bevat ook diepte-interviews met deskundigen van SAP, Asendia en Osudio.

Infrastructuur & Logistiek

Zwitserland staat hoog op de ranglijst van alle belangrijke e-commerce-indices, waaronder de Logistical Performance Index, de E-Government Development Index en de E-Government Index. Internet inclusiviteit is ook een zeer sterk punt voor Zwitserland, net als de internetpenetratie.

Bovendien blijft het BNP stijgen met een gestage groei; de economie is zeker een stimulans voor de e-commerce sector, zowel in eigen land als over de grenzen heen.

E-commerce Landschap

De meeste Zwitserse consumenten geven er de voorkeur aan hun aankoop thuis te ontvangen. Zwitserse consumenten houden er ook van om hun aankopen bij het postkantoor af te halen. De meest populaire betaalmethode is om per factuur te betalen.

Als u meer wilt weten over toonaangevende marktplaatsen in alle segmenten, kunt u het Zwitserland E-commerce Report downloaden. Hierin vindt u ook aanvullende informatie over de leveringsmethoden en andere belangrijke details van de Zwitserse markt.

Switzerland B2C E-Commerce Report 2019

Vul onderstaand formulier in en download de light versie van het B2C e-commerce rapport Zwitserland 2019 gratis!

Download
19_32_GLOBAL_Switzerland_Report_Banner.jpg