Avilan


Het logo van gezondheidsmerk Avilan die Asendia ondersteunt met opslag en fulfilment
Asendia ondersteunt Avilan met opslag en fulfilment vanuit haar 60.000 vierkante meter magazijn in Bedford, waar ongeveer 30.000 bestellingen per maand worden verwerkt binnen het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd.

Een gangpad in het Asendia magazijn in Bedford met gesorteerde pakketten en post en een medewerkster op de achtergrond

Het vervullen van prachtige groeiplannen

Asendia ondersteunt Avilan met opslag en fulfilment vanuit haar 60.000 vierkante meter magazijn in Bedford, waar ongeveer 30.000 bestellingen per maand worden verwerkt binnen het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd.

Over deze klant

Avilan is een direct marketing e-retailbedrijf, gevestigd in New York, en verkoopt voedingssupplementen en schoonheidsproducten voor mannen op het gebied van gezondheid, afvallen en huidproblemen.

De uitdaging

Toen Avilan in 2011 kennis maakte met Asendia, was zij op zoek naar een partner voor de dagelijkse distributie van orders met voedingssupplementen richting de consument, inclusief het verzorgen van de verpakking, het online beheer van 100.000 voorraadartikelen, het benodigde papierwerk voor verzending en een online rapportage.

De oplossing

Asendia ondersteunt met opslag en fulfilment vanuit haar 60.000 vierkante meter magazijn in Bedford, waar ongeveer 30.000 bestellingen per maand verwerkt worden binnen het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd. Daarnaast verzorgen we ook drukwerk.

Er zijn aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd met behulp van profiling en ons ‘Royal Mail Tracked’ contract, in plaats van Royal Mail zelf te gebruiken. Recent zijn we overgestapt naar ‘Hermes Tracked’ om verdere kostenbesparingen te realiseren, met Colissimo in Frankrijk en ParcelPlus in Duitsland en Nederland. Terwijl Avilan's bedrijf groeide, kon ze ook profiteren van de grootte van Asendia - wij zijn in staat om grote volumes te beheren en bieden kostenbesparende fulfilment- en postoplossingen - en van onze wereldwijde aanwezigheid toen Avilan naar Azië wilde uitbreiden. Een snelle levering was daarbij van groot belang; Avilan zette een samenwerking op met Asendia in Singapore, in plaats van producten te verschepen vanuit de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk.

"In de afgelopen drie jaar is Asendia onze partner geweest voor het verschepen en de fulfilment voor de Europese en internationale markt. Dankzij hun flexibiliteit in het managen van complexe wensen, zijn wij erin geslaagd om onze business en bekendheid uit te breiden. Als wereldwijde online retailer in gezondheids- en schoonheidsproducten zijn wij erg blij met Asendia en raden we anderen in de e-commercebranche zeker aan ook gebruik te maken van hun diensten."

Anthony Durazo, CEO

Onze oplossingen maken cross-border e-commerce eenvoudig en betrouwbaar; wij ondersteunen u bij de productie, voorbereiding en internationale bezorging.

Vraag een offerte aan

Gerelateerde producten