Samedan


Logo van Samedan
Een niche-uitgever van tijdschriften, Samedan, heeft met Asendia samengewerkt voor de verspreiding van hun kwartaal- en maandmagazines, inclusief het verpakken en toevoegen van bijlagen.

Opengeslagen glossy magazine met op de achtergrond gesorteerde magazines klaar voor verspreiding en bezorging

Internationale verzendoplossingen voor de farmaceutische industrie

Een niche-uitgever van tijdschriften, Samedan, heeft met Asendia samengewerkt voor de verspreiding van hun kwartaal- en maandmagazines, inclusief het verpakken en toevoegen van bijlagen. De magazines worden verpakt en gedistribueerd vanuit ons 43.000 vierkante meter grote en ISO-gecertificeerde magazijn in Bedford, waar we ongeveer 140.000 publicaties per jaar verwerken.

Over deze klant

Samedan verzorgt de uitgave van farmaceutische magazines, die bekendstaan als essentieel leesvoer binnen specifieke niches van de industrie. Dit zijn: European Biopharmaceutical Review, International Clinical Trials, Pharmaceutical Manufacturing & Packing Sourcer, European Pharmaceutical Contractor en Innovations in Pharmaceutical Technology. Daarnaast brengt Samedan ook elke maand een krant uit, Pharmafocus. Alle titels trekken ‘high profile’ auteurs en behandelen de laatste onderwerpen en ontwikkelingen uit de branche.

De uitdaging

Sinds 2009 heeft Samedan ondersteuning gevraagd voor de distributie van haar kwartaal- en maandelijkse magazines binnen het Verenigd Koninkrijk en over de wereld. Daarbij hoort het verpakken waarbij af en toe bijlagen worden toegevoegd, zoals DVD's of boekenleggers.

De oplossing

Asendia biedt geprinte vervoersdocumenten met de adresgegevens van de abonnees. Hier worden automatisch de juiste magazines aan toegevoegd in plastic verpakking vanuit onze 43.000 vierkante meter grote en ISO-gecertificeerde faciliteiten in Bedford, waar ongeveer 140.000 publicaties per jaar verwerkt worden. De tijdschriften worden gesorteerd voor de post zodat Samedan beschikt over de beste verzendmogelijkheden en -tarieven.

Asendia heeft de faciliteiten om op hoge snelheid te printen en te verpakken, te sorteren en de tijdschriften voor te bereiden op verzending. Als onderdeel van een internationale organisatie, en eigendom van La Poste en Swiss Post, kan Asendia een complete en efficiënte verzendoplossing voor Samedan bieden tegen betaalbare prijzen. Onze oplossing geeft Samedan het vertrouwen dat de magazines vakkundig worden verspreid, zodat zij zich kan concentreren op het laten draaien van de uitgeverij.

"Samedan werkt sinds 2009 met Asendia en kent het bedrijf en haar medewerkers sinds 1996. Gedurende onze samenwerking zijn wij onder de indruk van de hoge kwaliteit van de internationale fulfilment en verzenddiensten die worden aangeboden. Het is voor ons bedrijf en voor onze reputatie van het grootste belang dat onze magazines op tijd en in topconditie arriveren op de plaats van bestemming en we waarderen de dienstverlening en ondersteuning van Asendia dan ook zeer. Naar onze mening onderscheidt Asendia zich van haar concurrenten door de professionele klantgerichte benadering, de flexibiliteit die zij kan bieden én de persoonlijke touch.”
Gulia Selby, Managing Director, Samedan en Air Transport Publications

Onze oplossingen maken cross-border e-commerce over de grens eenvoudig en betrouwbaar; wij ondersteunen u bij de productie, voorbereiding en internationale bezorging.

Vraag een offerte aan

Gerelateerde producten