Waarom zou je kiezen voor Asendia's Premium Goods pakketdienst naar Rusland?


Met onze Premium Goods dienst profiteren je Russische klanten van snelle, flexibele en betrouwbare bezorgdiensten die precies aansluiten bij hun voorkeuren. Met 'end-to-end’ tracking, snelle levering en transparante douanetarieven, helpen we je klanten de beste bezorgdiensten te bieden zodat ze graag weer bij je terugkomen.

Diverse mogelijkheden voor Russische shoppers

Met zo’n groot aantal online shoppers in Rusland is het niet verrassend dat er ook diverse voorkeuren zijn wat betreft bezorgopties. Er wordt veel gebruik gemaakt van postbezorging, koeriersdiensten, afhaalpunten en pick-up lockers bij afhaalpunten en daarom biedt onze Premium Goods-oplossing voor Rusland een ruime keus aan oplossingen die aansluiten bij de wensen van je klanten.

Snelle en betrouwbare levering

Dankzij onze samenwerking met de betrouwbare vervoerders La Poste en Russian Post, combineert Asendia mondiale logistiek met lokale expertise om pakketten met succes te bezorgen in de verste uithoeken in Rusland. We streven ernaar om alle pakketten binnen 2-8 dagen na aankomst in Rusland te bezorgen zodat je klanten nooit lang hoeven te wachten.

Makkelijke voorbereiding en etikettering

Russische e-commerce verzendingen profiteren van relatief lage douanetarieven en er wordt meestal geen btw geheven over goederen die van buiten Rusland komen. Met Asendia Shipping print je gewoon het etiket en het CN23-formulier uit en dan kan je het pakket versturen. Als er al douanetarieven gelden, dan worden die bij ontvangst door de ontvanger betaald.

De belangrijkste voordelen van Asendia's Premium Goods Oplossing voor Rusland

Neem contact met ons op voor alle informatie over onze Premium Goods pakketdiensten

en hoe jij en je Russische klanten daarvan kunnen profiteren.

Location.svg

Complete dekking
binnen heel Rusland

Ease_Of_Use.svg

Een ruime keus
in bezorgopties voor je klanten

Distribution.svg

Snelle en betrouwbare
levering verzorgd door betrouwbare vervoerders


B2C E-commerce Rapport 2019 voor Rusland

Kom meer te weten over hoe Russische klanten hun producten willen ontvangen, welke betaalmethodes ze het liefst gebruiken en welke producten het meest worden gekocht.

Download
19_UK_Destination_Russia_Ecommerce_Report_Cover.jpg

Trends in de Russisce E-commerce sector

Cryptovaluta

Digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum zijn enorm populair in Rusland en worden gezien als een makkelijke, goedkope en veilige manier om online te shoppen. De Russische regering is van plan om nieuwe wetgeving in te voeren die het gebruik van cryptovaluta moet stimuleren, om te laten zien hoe vooruitstrevend de Russische tech-sector is en internationale e-commerce gemakkelijker te maken. Op dit moment maakt de meerderheid van de Russische consumenten echter nog gebruik van e-wallets en girale betaalmethodes voor online shopping.

Mobile first

Met het uitrollen van een nationaal 5G-netwerk zal de sterke groei van m-commerce in Rusland ongetwijfeld doorzetten. E-tailers zullen waarschijnlijk een groei zien in mobiele aankopen en betalingen, in VR-oplossingen en in ingesproken zoekopdrachten. Russische shoppers zoeken namelijk naar praktische manieren om te vinden wat ze nodig hebben en het liefst zo snel mogelijk.

Prijsvergelijkingen

De meeste Russische consumenten die internationaal online shoppen zijn op zoek naar hun favoriete product tegen een betere prijs dan op de lokale markt. Populaire producten die Russische shoppers graag online kopen, zijn elektronica, kleding, huishoudelijke apparatuur, boeken, muziek en games, en cosmetica en verzorgingsproducten. Men kijkt hiervoor graag over de grens als het daar goedkoper is.

Een markt met een open mind

Momenteel komt de meeste internationale e-commerce import in Rusland uit winkels in Azië, vooral uit China. Maar Russische consumenten kijken steeds verder over de grens en een analyse van zoektrends en betalingen laat zien dat die zich steeds meer richten op toonaangevende producenten in deze productcategorieën, bijvoorbeeld in Turkije en Korea.

$18.5

Totale e-commerce omzet in 2019 in miljarden

74%

De verwachte online winkelpopulatie in 2019

$228

Jaarlijks bedrag uitgegeven per e-shopper in 2019

Tips voor online succes in Rusland

  • Werk samen met een gevestigde bezorgexpert zoals Asendia die je kan helpen je producten te leveren naar nieuwe bestemmingen dankzij hun lokale expertise en enorme kennis op het gebied van douanevoorschriften.
  • Bied meerdere snelle, betrouwbare bezorgopties aan en geef je Russische klanten meer controle over hoe zij je producten in huis krijgen. Dit zorgt voor meer klanttevredenheid en merkloyaliteit.
  • Zorg ervoor dat alle kosten transparant en zo laag mogelijk blijven omdat Rusland een land is met slimme en prijsbewuste consumenten die van tevoren precies willen weten wat ze mogen verwachten.
  • Wees een voorloper in technologische oplossingen en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in e-commerce, dan blijft je merk altijd relevant en concurrerend.

Neem vandaag nog contact op met Asendia en ontdek hoe we je van dienst kunnen zijn met onze mondiale expertise, sterke bezorgnetwerk en innovatieve oplossingen.