Pakket naar Noorwegen sturen? Daarom kies je voor Asendia


Wil je de perfecte bezorgpartner met kennis van en ervaring met het bezorgen van pakketjes, post en publicaties naar nieuwe klanten in Noorwegen? Neem dan contact op met Asendia. Je kunt erop vertrouwen dat wij de service bieden die je nodig hebt, ongeacht de grootte van je bedrijf en hoe lang je al in Noorwegen bent gevestigd.

Diepgaande kennis van de Noorse douane

Noorwegen is een niet-EU-lid van de Europese Economische Ruimte. Dat betekent dat regels met betrekking tot invoerrechten en BTW verschillen van andere Noordelijke landen. Bovendien stelt Noorwegen eigen tarieven vast voor goederen die van buiten de interne markt worden ingevoerd. Vanaf 1 april 2020 zullen er wijzigingen zijn in de invoerregels, waarbij de btw op alle ingevoerde goederen met 25% wordt verhoogd. Met onze expertise kunnen we de brug zijn tussen jouw bedrijf en de Noorse douaneautoriteit.

Een breed portfolio aan oplossingen

Asendia biedt een breed scala aan diensten voor bedrijven die willen exporteren naar Noorse consumenten. Onze oplossingen voor e-commerce omvatten verschillende opties voor bezorging, tracking en retourneren. Bovendien stellen onze postverwerking en postdiensten je bedrijf in staat om ook met direct mail campagnes deze interessante markten te bereiken.

De beste service

Asendia is er trots op service van wereldklasse te bieden aan klanten en hun internationale afnemers. We doen dit door continu te blijven verbeteren, een formeel feedbackbeleid te hanteren en krachtige beveiligingsmaatregelen te handhaven. Iedere klant krijgt een ervaren accountmanager toegewezen die er alles aan zal doen om je optimaal te helpen met het realiseren van jouw zakelijke doelstellingen. Onze visie is om e-commerce wereldwijd zo eenvoudig, soepel en winstgevend mogelijk te maken.

Zo word je succesvol in de Noorse E-commerce Markt

Ontdek hoe je de Noorse e-commerce markt succesvol betreedt met dit exclusieve e-book. Leer meer over de Noorse markttrends, douaneprocedures en de shopvoorkeuren van Noorse consumenten.

Download
Norway_ebook_Front_Cover.jpg

Trends in de Noorse retail

Snelgroeiende sectoren

De gemiddelde jaarlijkse uitgaven van Noorse consumenten nemen vermoedelijk in 2021 met wel 30% toe. Naar verwachting blijft mode de meest gekochte online categorie, gevolgd door speelgoed en daarna doe-het-zelf artikelen. Goed nieuws bovendien voor food retailers, want online supermarkten vormen het snelst groeiende segment binnen Noorwegen.

Internationale shoppers

Met het hoogste percentage online shoppers in Scandinavië, heeft Noorwegen een bloeiende e-commerce markt. Noren hebben een grote interesse in buitenlandse producten van internationale websites. Een importvriendelijk land, dat jaarlijks miljarden euro’s aan producten uit Zweden, Duitsland, China, Zuid-Korea en de VS importeert.

Een bloeiende economie

De Noorse e-commerce markt heeft momenteel een waarde van €8,5 miljard per jaar. Het is een bloeiende markt die versterkt wordt door de Noorse economie zorgt voor een enorme koopkracht. De belangrijkste sectoren voor die economische ontwikkeling zijn: olie en gas, seafood, hout en metaalproducten, telecommunicatie en waterkrachtinstallaties. De inkomens en consumptie nemen toe, waardoor de detailhandel naar verwachting in de toekomst nog winstgevender zal zijn.

Groeiend aantal online shoppers

Momenteel winkelt 71% van de Noren in de leeftijd van 18 tot 29 elke maand online en dit aantal zal in lijn met de stijgende bevolkingsgroei in Noorwegen (6 miljoen in 2027) verder toenemen. Online bedrijven kunnen zich voorbereiden op een jongere markt van consumenten, want Noorwegen behoort momenteel tot de vijf jongste landen van Europa.

Wat zeggen de statistieken?

8.5b

De waarde van de e-commerce markt in Noorwegen per jaar

30%

De verwachte groei in de gemiddelde jaarlijkse uitgaven per online shopper in 2021

71%

Het aantal Noren tussen de 18 en 29 jaar dat elke maand online aankopen doet

De sleutel tot online succes in Noorwegen

Efficient retourbeleid

Retouren zijn één van de grootste uitdagingen voor e-commercebedrijven die in Noorwegen verkopen. Noren zijn over het algemeen zeer kritische consumenten met hoge verwachtingen: ze hebben het hoogste aantal online retouren van de Noordelijke regio en de laagste tevredenheid wat betreft online bestellingen. Aangezien Noorwegen geen deel van Europa uitmaakt, kan het lang duren voordat pakketjes de grens over zijn en weer terug zijn bij hun retailer. Asendia helpt hierbij en maakt het retourneren van pakketjes eenvoudig voor zowel je bedrijf als je klanten. Zo kan je als e-tailer het proces van terugbetaling al starten bij ontvangst in het lokale retourmanagement centrum.

Snelle bezorging

Slechts 14% van de online shoppers in Noorwegen verwacht dat hun pakketje binnen 2 dagen bezorgd wordt. Dit betekent dat er kansen liggen voor e-tailers die snellere levertijden kunnen bieden om zo een groter concurrentievoordeel te behalen. Nu 80% van de bevolking in een stedelijk gebied woont, blijft Noorwegen een van de gemakkelijkste landen ter wereld waar Asendia jouw goederen kan leveren. We bieden een breed scala aan geïntegreerde oplossingen en internationale bezorgexpertises voor de meest soepele online shopervaring.


Scherpe prijzen

Waarom houden Noren eigenlijk zo van online winkelen? Om te beginnen genieten ze van de vrijheid en flexibiliteit; het is een efficiënte vorm van winkelen. Bovendien worden in Noorwegen relatief veel producten in het buitenland gekocht, omdat de binnenlandse prijzen als erg hoog worden beschouwd. E-commerce wordt daarom gezien als een betaalbaar alternatief; ongeveer een vijfde van de consumenten is zelfs van mening dat het goedkoper is, wat een groter aandeel is dan in alle andere Noordelijke landen. Het uitgerekte landschap in Noorwegen maakt dat voorzieningen ver weg zijn en met de hoge brandstofkosten zijn ze ook nog eens duur om te bereiken. Online shoppen is dan ook een heel aantrekkelijk en gemakkelijk alternatief voor de Noren.

Effectieve SEO

De meeste consumenten in Noorwegen ontdekken buitenlandse webwinkels via zoekmachines; een sterke focus op SEO zal dan ook helpen om succes te behalen in de Noorse markt. SEO voor webshops kost tijd en moeite, maar het is essentieel als je een succesvol online bedrijf in Noorwegen op wilt zetten. Probeer daarom relevante zoekwoorden te gebruiken, deze op te nemen in productpagina’s, pagina-URL’s en andere doorzoekbare inhoud. Het is ook raadzaam om je site te optimaliseren voor mobiel gebruik.

Ontdek meer

Ontdek hoe je de Noorse e-commerce markt succesvol betreedt met dit exclusieve e-book. Leer meer over de Noorse markttrends, douaneprocedures en de shopvoorkeuren van Noorse consumenten.

Download
Norway_ebook_Front_Cover.jpg