Waarom Asendia's Premium Goods voor het verzenden van pakketten naar Italië?


Als je een goede pakketbezorgdienst wilt voor de Italiaanse markt die uitstekende service biedt, dan is onze Premium Goods-service iets voor jou. Asendia heeft de expertise om jouw post op een efficiënte manier naar Italië te versturen. Wij maken het verzenden naar Italië graag zo eenvoudig en winstgevend mogelijk voor je. We helpen je graag de beste klantervaring te creëren door het combineren van onze Premium Goods-service met een hele reeks bezorgmogelijkheden zoals tracking, pick-up en een Proof of Delivery.

Maximale betrouwbaarheid

We begrijpen dat betrouwbare bezorgtijden belangrijker zijn voor je klanten dan zeer korte bezorgtijden. Daarom biedt Asendia met onze Premium Goods-service, een leveringstijd van 1-2 werkdagen vanaf aankomst in Italië, waarbij het hele land wordt gedekt. We bieden ook gegarandeerde tracking met onze Proof of Delivery (POD).

Flexibele service voor je klanten in Italië

Met Asendia kunnen je Italiaanse e-shoppers elke bezorgpoging volgen, nieuwe bezorgtijden regelen, het afleveradres aanpassen of een verzoek tot ophalen indienen bij een van de 181 afhaalpunten. Daarnaast bieden we ook nog een volledige track-and-trace service, zodat klanten volledig gerust zijn terwijl onze plaatselijke meertalige klantenservice zorgt voor een soepele e-ervaring.

Superieur leveringsnetwerk in Italië

We hebben uitgebreide kennis van elk Italiaans adres en een groot netwerk met lokale bezorgexperts. Dit resulteert in een zeer hoogwaardige distributie. Onze Premium Goods service is een persoonlijke bezorgingsdienst die klanten een praktische bezorging thuis biedt met twee gratis bezorgpogingen.

De voordelen van Premium Goods voor het versturen van pakketten naar Italië

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze Premium Goods-pakketdienst en hoe deze van nut kan zijn voor zowel jou als je klanten in Italië.

17_HQ_About_Asendia_Handholding_Partnership_icon_white.svg

Betrouwbaar en vertrouwd
pakketbezorging door heel Italië

Ease_Of_Use.svg

Praktisch en flexibel
voor jouw klanten met een hele reeks aan mogelijkheden

truck.svg

Superieure persoonlijke levering
service voor maximale klanttevredenheid

Italië B2C e-commerce rapport 2019

Download het rapport om alle informatie over de Italië B2C e-commerce markt te lezen, inclusief consumentengedrag en trends.

Download
19_UK_Destination_Italy_Ecommerce_Report_Cover.jpg

Trends in Italiaanse Retail

De groei van e-commerce

Online shoppen wordt steeds populairder, met name door grote overheidsinvesteringen in technologie en de toenemende betrouwbaarheid van internet en social media. Derhalve groeit de e-shopbevolking elk jaar en daarmee ook de jaarlijkse uitgaven.

Nieuwe merken

Als land dat dol is op schoonheid, design en innovatie, heeft Italië een onstilbare honger naar nieuwe merken. Er bestaat een sterke cultuur om op de hoogte te zijn van de trends en de nieuwste rages voor te blijven. Dit betekent dat Italiaanse consumenten altijd op zoek zijn naar nieuwe merken en producten.

Prijsgevoeligheid

Italiaanse consumenten zijn zeer kritische en prijsbewuste shoppers. Door hun passie voor het kopen van hoogwaardige producten, gaan ze vaak online op jacht naar de nieuwste koopjes. Zorg ervoor dat je prijsniveaus concurrerend zijn. Dit zal zeker indruk maken op deze shopgrage natie en voor een boost in de klantloyaliteit zorgen.

Gezonde sectoren

E-commerce in Italië verkeert in uitstekende vorm met inkomsten die naar verwachting jaarlijks zullen toenemen in elke sector gedurende de komende vijf jaar. Met name de sectoren van speelgoed en doe-het-zelf, meubels en huishoudelijke apparaten en elektronica en media, maken een geweldige groei door.

€35mld

de jaarlijkse e-commerce omzet

79%

het percentage van de bevolking dat internet gebruikt

€2,081

de jaarlijkse uitgaven per e-shopper

Inzichten in hoe jij kunt verkopen in Italië

Bekijk onze video over hoe je succesvol kunt zijn op deze uitdagende markt. Vol tips en plaatselijke kennis over het verkopen aan Italiaanse consumenten.

Video image

Tips voor online succes in Italië

  • Werk samen met betrouwbare experts die je helpen leveren in regio’s waar ze grondige kennis hebben van de verwachtingen van consumenten met betrekking tot bezorging, tot aan inklaringsprocessen bij de douane.
  • Zorg voor een Italiaanse versie van je website want dit heeft de voorkeur van klanten. Onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven met gelokaliseerde websites in Italië succesvoller zijn.
  • Bied verschillende bezorgmogelijkheden. Italiaanse consumenten geven er namelijk de voorkeur aan meer controle te hebben over hun leveringen en hebben graag flexibele mogelijkheden wat betreft verzenden, ophalen en het retourneren van goederen.
  • Houd je prijzen scherp voor de slimme Italiaanse shoppers die graag onderzoek doen naar de beste prijzen. Ze steken graag hun vertrouwen in een merk dat de beste waarde biedt.
  • Vergeet niet te zorgen voor een goede retourstrategie want retourzendingen zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de online shopervaring van Italiaanse consumenten, die voorkeur hebben voor een eenvoudig, makkelijk en transparant retourproces.

Neem vandaag nog contact op met Asendia om te zien hoe we jou kunnen helpen met onze internationale expertise, sterk bezorgingsnetwerk en innovatieve oplossingen!