Douaneafhandeling

Ga je met je webshop de grens over, dan krijg je gegarandeerd te maken met douaneregelingen. Met een goede douaneafhandeling van je zendingen, zorg je voor een vlotte doorgang van goederen. Met de juiste documentatie zoals inkooporders en handelsfacturen bewijs je dat de douanerechten betaald zijn en dat de zending mag worden ingevoerd in het land van bestemming.

De berekening van invoerkosten en belastingen is gebaseerd op verschillende criteria. Als je goederen verstuurt naar verschillende landen met verschillende regels, kan dat aardig complex worden. Zo speelt het land van bestemming een cruciale rol, maar ook internationale standaarden over de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationaal transport (Incoterms) en drempelbedragen. Sommige landen behoren tot vrijhandelszones en transnationale overeenkomsten (zoals de EU). Weer andere landen hebben hun eigen unieke douaneprocessen en wetten.

Asendia biedt twee flexibele, deskundige oplossingen voor een soepele douaneafhandeling, waar ook ter wereld: Douaneafhandeling Vooruitbetaald en Douaneafhandeling Onbetaald. Afhankelijk van verschillende criteria en jouw zakelijke behoeften bekijken we welke oplossing het beste bij jouw e-commerce bedrijf past.


Twee luchthavenmedewerkers overhandigen elkaar een groot pakket wat in het vliegtuig ernaast vervoerd zal worden

Dat is ideaal voor het

  • Voorkomen van onverwachte kosten
  • Verbeteren van klantloyaliteit
  • Laaghouden van de kosten

Daarnaast biedt het vele voordelen, waaronder

  • Vereenvoudiging van douaneprocessen
  • Een soepelere bezorgervaring voor klanten
  • Besparing van tijd en geld op verzending en het voorkomen van vertragingen
  • Een oplossing die past bij jouw bedrijfAlles wat je moet weten over douane

Asendia en de E-commerce Foundation hebben een gratis rapport gecreëerd om jou te helpen succesvol te worden in het buitenland en cross-border douaneregelingen beter te begrijpen.

Download
19_UK_Asendia_Customs_Report_Cover.jpg

Onze expertise van douaneafhandeling maakt het verzenden van parcels over de grens eenvoudig en betrouwbaar.

Vraag een offerte aan
Bestemming
Industrie

Uitzicht op het zakelijke district van Londen